PACT® SCHIMMELNAGEL THERAPIE

Schimmelnagels: een veelvoorkomend probleem.
Een schimmelnagel is een nagel die geïnfecteerd is met een schimmel. Als deze de nagels kan binnendringen en zich kan uitbreiden ontstaat een Onychomycose (medische term voor schimmelnagel). Een schimmelinfectie kan makkelijk ontstaan in beschadigde nagels ten gevolge van bijvoorbeeld sporten of knellende schoenen. Ook vocht en warmte bevorderen de kans dat schimmels zich kunnen nestelen in nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

Nieuwe effectieve behandeling van Schimmelnagels:
PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels en nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandarts-wereld. PACT-behandeling zijn doeltreffend en pijnloos, zonder bijwerking. De resultaten en de herstelfase naar een gezonde nagel zijn ongekend. PACT is een afkorting en een wetenschappelijke begrip voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels zeer effectief op voet- en vingernagels gedood worden.

Hoe werkt deze PACT®-therapie:
Deze behandelingstherapie bestaat uit drie gedeelten. Het voortraject, de eigenlijke pact-behandeling en het natraject. In het voortraject wordt eerst vast gesteld door de pedicure of er sprake is van een schimmelnagel. Niet  alle verkleurde en/of verdikte nagel is een schimmelnagels. Er kan kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een hoornnagel of een psoriasis-nagel. Daarom wordt bij twijfel een stukje opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium om het te laten onderzoeken. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT®-behandeling starten.

PACT®-behandeling:
Ter voorbereiding van de pact-behandeling wordt de schimmelnagel dun afgefreesd en opgeruwd. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleustof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel.
Na de inwerktijd wordt een speciale pact-lamp met een rood led licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat radicale zuurstof, welke de celwand van de schimmel beschadigd. Als de celwand stuk is kan een  schimmel niet meer leven en sterft deze. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelingsmethode voor de mens verder ongevaarlijk.

Frequentie PACT®behandeling:
Dit is afhankelijk van de staat van de schimmelnagel. Bij een licht geïnfecteerde schimmelnagel zijn 4 behandelingen nodig. Bij zwaar geïnfecteerde nagel(tot in de nagelwortel) zijn meer dan 4 behandelingen nodig.

Therapie trouw
Als de schimmel is gedood kan het nabehandelings-traject starten. Hierbij is belangrijk dat er geen her-infectie plaatsvindt en er snelle uitgroei van een nieuwe (gezonde) nagel plaatsvindt. Om her-infectie te voorkomen dient men plaatsen waar schimmelinfactie kan worden opgelopen zoveel mogelijk te mijden of maatregelen hiertegen te nemen. Hierbij is een aantal zaken belangrijk: de voeten na het wassen goed afspoelen en goed afdrogen ook tussen de tenen en dagelijks schone sokken aan doen. De schoenen dagelijks insprayen en de nagel dagelijks met een schimmelwerend product tincturen en met speciale nagelcreme insmeren.

Copyright © 2018 | Voetverzorgingssalon Voet-Fit Dronten. All Rights Reserved.

Het Dagwerk 27 | Telefoon: 0321 380587