PACT Therapie

Hoe ziet de behandeling met de Photodynamisch Antimicrobiële Therapie (PACT®) eruit.

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats.

Is het wel een schimmelnagel? Het classificeren van de schimmelnagel(hoeveel % is de nagel aangetast met schimmel). Hoe staat het met de gezondheid. In het gesprek wordt het traject besproken van de PACT® behandeling. Na de behandelingen zet ik een gelnagel. Dit omdat ik bij elke behandeling de nagelplaat dunner maak om zo bij de schimmel te kunnen komen, blijft er toch een beschadigde nagel over. Ik kijk naar de voethuid, stand van de voeten en tenen en de schoenen worden nagekeken. U krijgt informatie mee voor thuis behandelen, dit in verband met herinfectie. Er wordt een behandelplan opgesteld en daarin wordt ook de kosten berekening in meegenomen.

Niet iedere dikke nagel is een schimmelnagel. Om er zeker van te zijn dat er in de nagel een schimmelinfectie aanwezig is, kan ik een klein stukje nagel opsturen naar een laboratorium in Nederland of Duitsland. De kosten zijn tussen €38-45. Voor dit onderzoek, als dit in Nederland plaats vindt, wordt een vergoeding vanuit de zorgverzekering gegeven mits dit door de huisarts is goedgekeurd. Bij een positieve uitslag is de PACT® behandeling mogelijk.

Ter voorbereiding wordt de nagel dun gemaakt en opgeruwd. Getracht wordt om zoveel mogelijk de aangedane nagel weg te frezen.

   
10 minuten gel op nagel                           led lamp op de nagel geplaatst                             10 minuten inwerken

Hierna wordt op de nagel een gel aangebracht. De gel bevat een speciale blauwe, niet giftige, kleurstof (Toluïdine). De gel wordt royaal op en om de nagel aangebracht en moet 10 minuten in werken. Na de inwerktijd wordt een speciale lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Ook dit duurt 10 minuten. Door het rode led licht wordt de kleurstof in de gel heel erg actief en maakt radicale zuurstof aan. Deze radicale zuurstof maakt de beschermwand van een micro-organisme, waaronder een schimmel, stuk. Als de wand stuk is kan de schimmel niet meer leven. Omdat de celwand van een mens anders opgebouwd is dan de celwand van een schimmel wordt de menselijke cel niet stuk gemaakt. Micro-organismen, waaronder schimmels en bacteriën, zorgen voor veel huidproblemen. De behandeling doet geen pijn, de lamp geeft geen brandend gevoel. Er zijn geen bijwerkingen.
 
foto voor de behandeling en foto 6 maand na de behandeling

De behandeling is per nagel. Vanzelfsprkend kan ik meerdere nagels behandelen maar ik bereken tijd en geld per nagel. De behandeling duurt 30 minuten, 10 minuten nagel voorbereiden, 10 minuten gel inlaten werken en 10 minuten de lamp inwerken. Daarna wordt het restant van de gel weer van de nagel gehaald.

Afhankelijk van hoeveel % de nagel is aangetast met schimmel, wordt er per keer gekeken wanneer u moet terug komen. Bij 50% aantasting is 4 keer de PACT® behandeling nodig. Bij 100% (de schimmel is doorgedrongen tot aan de nagelwortel) zijn er extra behandelingen nodig.
Hoe zijn de kosten opgebouwd per behandeling:

Frezen van de nagelplaat: €19,00
PACT® behandeling per nagel: €27,50
Thuisbehandeling: €20 tot €40
Wilde Pedique zilver plus gelnagel: €19        

Tijdens en na de PACT® behandeling is het belangrijk om dagelijks uw schoenen te behandelen met een schimmeldodend product.

Garantie:
De schimmel is zeker dood, maar een eventuele her-infectie kan altijd optreden. De garantie, dat de schimmelinfectie niet meer terug komt, kunnen we dan ook niet geven. Als een schimmelinfectie al heel lang aanwezig is en de conditie van de doorbloeding in de benen en voeten niet helemaal in orde is, is de kans groot dat het niet aanslaat.

Waar u op moet letten:

  • was uw voeten bij voorkeur zonder zeep, droog ze goed af, vooral tussen de tenen
  • wacht na het drogen even met sokken/kousen aantrekken
  • elke dag schone sokken/kousen aantrekken
  • niet aan de nagels peuteren, iedere beschadigde nagel maakt kans op infectie
  • zorg ook voor droge schoenen, wissel de schoenen daarom af
  • regelmatig uw schoenen, pantoffels, laarzen etc. poederen met schimmeldodend middel
  • draag in zwembaden en sauna slippers.
  • na zwembad of sauna bezoek de voeten en nagels incremen met schimmelwerend product

Copyright © 2018 | Voetverzorgingssalon Voet-Fit Dronten. All Rights Reserved.

Het Dagwerk 27 | Telefoon: 0321 380587