Algemeen en even voorstellen

Ik ben Maaike Wobbes en ik heb 25 jaar, tot 2005, in de gezondheidszorg gewerkt. Met name met mensen met een verstandelijk- en lichamelijke beperking. In die jaren heb ik onder ander veel verschillende standen van voeten gezien en een verscheidenheid aan orthopedische schoenen. Als pedicure komt mij dat nu goed van pas.

In 1997 ben ik met de tweejarige opleiding pedicure begonnen en heb dit in 1999 met een diploma bezegeld.

Voetverzorgingssalon Voet-Fit heb ik in 2000 opgericht. Bij mij gaat iedere cliënt met fitte voeten mijn deur uit. Het is de kunst en de uitdaging om bij elke cliënt de problemen te verhelpen zodat zij pijnvrij kunnen lopen. Luisteren, vragen stellen en meedenken is daarom belangrijk. De voeten worden nagekeken, hoe is de stand van de enkel, voet en tenen. De kleur van de huid, hoe zien de nagels eruit. Wat voor werk doet de persoon en hoe sportief is de persoon. De schoenen en eventueel de steunzolen worden kritisch nagekeken. Ook de medische gegevens van de cliënt wordt doorgenomen, dit kan weer een reactie geven op de voeten. Daarbij komt het voor dat ik de cliënt doorverwijs naar andere disciplines voor verder onderzoek of steun-/correctiezolen.

Voor de zorgverzekering heb ik de cursussen de diabetische voet en de reumatische voet gevolgd. Deze cliënten krijgen de pedicure behandeling vergoed.  Daarnaast heb ik nog een aantal belangrijke cursussen gevolgd: nagelregulatie techniek, cryotherapie, medical taping.

Copyright © 2018 | Voetverzorgingssalon Voet-Fit Dronten. All Rights Reserved.

Het Dagwerk 27 | Telefoon: 0321 380587